Ontdek nu

Wat is Arganolie

Deze unieke en prachtige olie staat ook bekend als “Marokkaans goud” en wordt verkregen uit de vruchten van Arganbomen (Argania Spinosa) die alleen groeien in de bossen in het zuidwesten van Marokko.

Ontdek

De boom, de vrucht en de pit

Elke boom kan wel 10 meter hoog worden. In extreme weersomstandigheden laat hij zijn bladeren vallen om verdamping te voorkomen en komt hij in een winterslaapstand die eindigt wanneer de luchtvochtigheid toeneemt. Hij draagt zijn vruchten tussen mei en juni. Deze vruchten zien eruit als olijven, maar zijn iets groter en ronder. In deze vrucht bevinden zich de pitten waaruit arganolie wordt gewonnen.

Ontdek

De extractie van deze waardevolle olie

Er is 30 kilo arganvrucht nodig om 1 liter olie te produceren. Dit is bijgevolg een arbeidsintensief proces. Niets van de arganvrucht wordt verspild: wat er overblijft na de extractie wordt aan het vee gevoerd en de pitten worden als brandstof gebruikt.

Geproduceerd en gebruikt

Voor vele eeuwen

Het wordt al eeuwen traditioneel geproduceerd door de Berber-vrouwen in deze regio. Arganolie wordt zowel voor consumptie als in de traditionele Marokkaanse geneeskunde gebruikt.

Je hebt je succesvol ingeschreven!
Deze e-mail is geregistreerd
ico-collapse
0
Recent bekeken
Top
ic-expand
ic-cross-line-top